Pericole Freon Auto Contrafacut

Ce este si ce contine Freonul auto Contrafacut?

Freon auto Contrafacut sau Chinezesc, are o structura chimica total diferita fata de cel 100% pur

  • In cel mai bun caz, in loc de freon R134a, butelia contine freon R22, folosit pe vremuri inainte de introducerea 134a, si care acum este interzis din cauza gradului ridicat de poluare, si al presiunilor de lucru.
  • In cel mai rau caz, butelia poate sa contina gaze necunoscute ca si agenti refrigeranti, avand substante toxice ce pot reactiona violent cu instalatia masinii, precum clorura de metil

Clorura de Metil

Clorura de metil a fost printre primii refrigerenti folositi in istorie, dar a devenit interzisa din cauza ca este substanta toxica, foarte inflamabila, si care a provocat sute de victime de-a lungul anilor. Din pacate, este si cel mai des folosit gaz in freon auto contrafacut

Toxicitatea

Acest gaz, in doze mari, devine foarte toxic pentru oameni. In anii 1900, la inceputul aparitiei refrigerentilor, ca urmare a unor scurgeri de acest gaz aparute la frigiderele oamenilor, sute de oameni s-au intoxicat sau chiar au murit

Flamabilitatea

Pe langa gradul ridicat de toxicitate, acest gaz este si foarte imflamabil. In reactie cu anumite materiale, cum ar fi aluminiul din instalatia de AC a masinilor din aceasta generatie, actioneaza violent, provocand o mica explozie si flacara.

In 2011, in Vietnam si Brazilia fix acest lucru s-a intamplat pe un vapor ce transporta mii de butelii de freon ce contineau aceasta substanta, omorand 3 muncitori din port.

Cum este afectata intalatia masinii?

In cazul in care nu este vorba de substante interzise complet, ci doar de inlocuitori ieftini si de proasta calitate, apar doua mari probleme in utilizarea acestora: presiuni anormale si incompatibilitatea cu uleiul si compresorul masinii.

Presiuni Anormale

Pentru a functiona cum trebuie, instalatia de AC auto trebuie sa prezinte anumite presiuni Standard: 15-18atm pe inalta, si 2-2,5 pe joasa (atunci cand nu este canicula afara). Introducerea in instalatiei a unor gaze ce nu sunt facute pentru acel sistem, poate provoca presiuni enorme de peste 30 de atm ( pentru referinta, un cauciuc are 2,5atm).

Presiunea enorma poate sa provoace distrugerea compresorului, radiatoarelor si a furtunelor.

Incompatibilitatea

Fiecare tip de compresor, merge doar cu un singur tip de freon, care este compatibil doar cu anumite tipuri de ulei (Ex: R134a cu Pag, R1234yf cu Pag YF)

Nerespectand indicatiile clare ale producatorilor, instalatia nu va poate functiona la capacitate optima. Aceasta fiind fortata la maxim, reduce considerabil din puterea motorului si va provoca defectiuni majore in timp

Butelie Freon R134a 100% pur

freon auto

Freonul 100% pur vine doar in butelii reincarcabile, sigilate si cu picioruse de sustinere

Butelie Freon Auto Contrafacut

freon auto contrafacut chinezesc

Freonul contrafacut este adus intotdeauna in butelii de unica folosinta, cu fund rotund si fara sigiliu. Aceste butelii interzise sunt folosite deoarece nu pot fi urmarite

Cum pot fi sigur ca Maxalarm foloseste freon de Calitate?

Fiind unul din liderii pe piata de climatizare auto, trebuie sa asiguram intotdeauna calitatea la superlativ, la un pret corect.

Pe timp de iarna ne pregatim intotdeauna stocuri considerabile de freon pentru vara ce urmeaza, ce ne ajuta sa pastram costul per incarcare scazut, si cel mai inalt nivel de calitate.

Recenziile noastre: nota 4.9/5 din peste 220 de pareri, atesta calitatea serviciilor si atentia la detalii prestata in service-ul nostru.

Mai jos veti vedea doar o parte din buteliile achizitionate de noi pentru sezonul de vara 2024

Freon de cea mai inalta calitate - Tazzetti Italia

Descopera Serviciile Noastre

Tags: No tags

Comments are closed.